eakin Pelican 1-dels børnestomiposer

eakin Pelican børneposer findes i et udvalg af tømbare poser fra den helt lille neonatalpose til for tidligt fødte børn og børneposer til større børn.

Børnestomiposerne er med flad ultratynd hudvenlig klæber, der er blid og skånsom på følsom børnehud. 

2 af poserne i sortimentet er med blød convex(skålformet klæber) den ene tømbar med velcrolukning og den anden er en urostomipose med blød proplukning.

Convexposerne har en komfortabel blød convex, som giver ekstra sikkerhed mod lækage, hvis stomien er i hudniveau eller er tilbagetrukket. Convexposen har bag den hydrokolloide klæber et blødt skumlag, som giver ekstra komfort mod huden.

Sådan anvender du Beskyttelsesmærkater

Følg disse trin:

1. Beskyttelsesmærkater til at dække stomiposens filter er vedlagt. Anvendes eks. under badning eller til at forebygge “vakkum” i posen.
2. Påsæt beskyttelsesmærkatet ved at løfte op i “split vinduet” på forssiden af posen og placer mærkatet ovenpå filteret der kan ses som en mørk lille cirkel. 

Se vores video for yderligere information

1-dels børneposer

Til dig der vil leve et aktivt liv med stomi

Mød Signe, der nu kan være en aktiv mor, for sine 2 små børn. Signe har tidligere haft mange udforringer med lækager.

Læs hele historien →

1-dels børneposer

Føler du dig begrænset i hverdagen?

Vi værner om et aktivt stomiliv ved at tilbyde de rigtige løsninger, så har du udfordringer, kan du finde løsninger i vores spørgsmål og svar.

Læs ofte stillede spørgsmål →

Stomiløsninger

Ofte stillede spørgsmål

Vi mener ikke at du som stomiopereret skal affinde dig med halve løsninger/udfordringer på grund af manglende alternativer – Hos Focuscare gør vi os umage med at finde et godt og sikkert alternativ.

Hvorfor kan der opstå lækage?

Det er ikke usædvanligt at opleve visse problemer på din stomirejse, især i de første dage. Heldigvis kan de fleste af disse problemer løses med nogle få justeringer, så det bliver lettere for dig at håndtere.

Ujævn hud og folder
Huden omkring din stomi kan være ujævn eller have mindre folder. Ved at udligne ujævnheder med eakin cohensive pasta, før posen påsættes, hjælper du med at forhindre lækager og øm hud. En mere jævn hudoverflade kan også opnås ved at strække hud eller hudfold let før påsætning af pose eller tilbehørsprodukt.

Læs mere her

Mål din stomi
I løbet af de første 6-8 uger vil hævelsen på din stomi falde og således ændre form og størrelse.

En nøjagtig stomiskabelon hjælper med at forhindre mange hud- og lækageproblemer.

Læs mere her

Hvordan undgås tarmluft i posen?

Eakin har udviklet en luftventil til alle typer stomiposer, 1-dels, 2-dels, tømbare eller lukkede poser. Osto-EZ-Vent® er blevet udviklet uden filterfunktion for at give mulighed for en hurtig udluftning, så posen bliver flad øjeblikkelig. Dette forebygger, at posen sprænger eller løsner sig fra huden. Oplev mindre bøvl, færre pinlige situationer og få øget tryghed.

Læs mere her

Hvorfor opstår der pancaking?

Du er måske stødt på ordet pancaking selv eller har hørt det fra din stomisygeplejerske og undrer dig over, hvad det er. 

Hvad betyder pancaking?
Pancaking er et af de mest almindelige problemer, som folk med en stomi oplever (oftest kolostomi). Det bliver kaldt pancaking, fordi stomiposen bliver flad som en pandekage og danner vakuum. Det får dog ikke afføringen til at stoppe med at komme. Men i stedet for at falde ned i posen, samler afføringen sig omkring toppen af stomien, tørrer ud og kan danne en prop, så ny afføring i værste fald vil blive skubbet ud bag pladen.

Hints og tips til at hjælpe dig med pancaking/vakuum
Hvis man har problemer med pancaking, kan man prøve at spise nogle af de grøntsager, som giver luft i tarmen. Man kan også smøre posen indvendigt med madolie, så afføringen nemmere glider ned i posen

Sørg for at drikke nok i løbet af dagen, det anbefales at drikke ca. 2 liter på 24 timer. Dette kan også hjælpe med at blødgøre afføringen.

Læs mere om kolostomi

Hvilke stomityper er der?

Der er 3 forskellige stomityper, hvor kolostomi og ileostomi betyder, at tyktarmen er ført ud på maven. Urostomi betyder, at urinlederen er ført ud på maven.

En stomi er altid resultatet af en behandling, der er foretaget på grund af en sygdom. Stomien kan enten være midlertidig eller for resten af livet.

Læs mere om:
Kolostomi
Ileostomi
Urostomi

Start en dialog

Brug for hjælp og vejledning?

Send en besked eller ring til os, så vi kan finde en god og sikker løsning på de udfordringer, du har. 

Ring til os på +45 4926 1399

Nærmere oplysninger

Neonatalposen(839703) er uden starthul for nemmere tilpasning til loop-ileostomier (dobbeltløbet stomi) og fordi man nemmere kan klippe hullet, så placeringen af posen tilpasses den lille mave. 

De 2 andre typer poser med flad klæber har starthul på 10mm.

Posefolien er klar under det yderste silkebløde non-woven stof påtrykt små Teddybjørne for og bag.  På forsiden er stoffet forsynet med en slids for nemmere at kunne se stomien, når der er behov for dette, f.eks. ved præcis påsætning eller ved observation.

De tømbare poser har alle 3 velcro lukning, som sikrer en hurtig og nem måde at tømme posen på. Desuden har de et tyndt vandtæt filter, som giver lugtfri luftafgang.

Bamsemærkater findes i æsken til at dække filtret med ved evt. vacuum i posen. (”pancaking”)

Urostomiposen har en blød og sikker udløbstap, der kan forbindes direkte til natpose uden brug af ekstra konnektor. Lige under proppen er posen til at aftørre, mens bagsiden af posen er med silkeblødt stof ind mod huden.

Urostomiposen har tilbageløbsventil, som sikrer mod tilbageløb af urinen og dermed risiko for infektion.

Varenumre 1-dels tømbare børne stomiposer, flad klæber

1-dels børneposer

 

Produkt Ref.VarebeskrivelseStørrelseMax pose kapacitet (ml)Antal styk pr. karton
839701Eakin Pelican tømbar, børne poseopklipbar (10-50mm)27530
839703Eakin Pelican tømbar, neonatal poseopklipbar (0-40mm)12530
839706Eakin Pelican urostomi, børne poseopklipbar (10-50mm)20030

Skema 1-dels tømbare børne stomiposer, blød convex klæber

1-dels børneposer

 

Produkt Ref.VarebeskrivelseStørrelseMax pose kapacitet (ml)Antal styk pr. karton
839707Eakin Pelican tømbar, convex, børne poseopklipbar (5-30mm)27510
839708Eakin Pelican urostomi, convex, børne poseopklipbar (5-30mm)20010
1-dels børneposer

Passer godt sammen med eakin Release klæbefjerner

eakin Release er en alkoholfri, silikonebaseret klæbefjerner med tilsat E-vitamin. Release gør det nemt og smertefrit at fjerne din stomi – eller sårbandage. Opløser hurtigt klæbematerialet og gør det nemt, at fjerne såvel stomiplade, sårbandage og eventuelle klæberester. Svier ikke.
Produktet fås både som spray og vådservietter.

Gå til produkt →

"Klæberen føles fantastisk. Den eneste klæber jeg har prøvet som er så blød og komfortabel, og ikke laver folder eller  løsner sig i kanten.”

- eakin dot bruger -

1-dels børneposer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Focuscares nyhedsbrev er til dig som har brug for viden om stomi- og sårpleje og som gerne vil holdes opdateret om nyheder.

Uanset om du er nyopereret eller har været stomiopereret længe eller du er sundhedfaglig person.

Vi lover dig, at vi ikke sender mange nyhedsbreve- kun ca.6-10 stk. på årsbasis med relevant indhold.

God fornøjelse med vores hjemmeside.

Ring eller skriv endelig hvis du har spørgsmål eller ønsker gratis vareprøver.

Professionel / Bruger

Tak for din tilmelding