Stomi – Og hvad er stomi?

Kan man lide af stomi? Nej! Tværtimod kan du leve et bedre liv med en stomi, fordi man fjerner eller lindrer sygdom ved at anlægge en stomi.

En stomi er resultatet af en behandling for en sygdom, og stomien kan enten være midlertidig eller for resten af livet (permanent).

Stomi betyder

Stomi kommer af det græske ord stoma, (betyder mund) og er betegnelsen for at man ved forskellige sygdomme i tarm eller blære, laver en operation, som fører en forbindelse af tarm ud til huden på maven. Da man derved ikke kan holde på afføringen eller urinen (hvis det er en urostomi) går man med en stomipose på maven. Der er cirka 10.000 – 15.000 i DK, der har stomi.

Fortællinger fra stomi brugere

Vi har samlet forskellige fortællinger fra stomi brugere, her på vores website.

stomi

Mød Signe

Signe blev opereret i 2015 og fik ileostomi, så hun nu er helbredt for sin tarmsygdom. Hun var dog meget træt af daglige lækager, sår omkring stomien, hudkløe med sit tidligere stomisystem, som hun har brugt en del år. Læs hvordan Signe fik løst sine udfordringer med hjælp fra Focuscare.

stomi

Mød Jytte

Jytte har prøvet alt fra gummiposer til 5 forskellige stomiposer, men har desværre ikke kunne tåle dem. Hun fik en ileostomi i 1964, da hun var 15 år. De sidste 3 – 4 år har hun, især om natten, oplevet lækager, da hun ikke havde fået tilpasset hullet i stomipladen, til de ændringer, der er kommet med tiden. Læs mere om hvordan Jytte har fået hjælp til at løse sine udfordringer med sin stomi.

stomi

Mød Louise

Louise har været syg med mavetarmsymptomer siden hun var 16 år og ind til hun fik diagnosen Mb. Chrohn i 2011. Følg med i hendes hudløst ærlige og tankevækkende historie om livet med stomi. 

stomi

Mød Henriette

Henriette har delt sin stomi historie med Focuscares sygeplejerske Pia Petersen. Henriette fortalte, at hun aldrig har følt sig så glad og veltilpas, som efter sin ileostomioperation, som betød en helt ny livskvalitet for hende. I 2014 blev bekendtskabet med eakin Pelican convexposen et nyt vendepunkt for Henriette.

stomi

Mød Maj-Britt

Maj-Britt fik konstateret den kroniske tarmsygdom Mb. Chrohn i 1988. Allerede året efter diagnosen blev hun opereret og fik en colostomi.

I årene efter tilstødte komplikationer, som gjorde at Maj-Britt fik fjernet hele tyktarmen samt noget af tyndtarmen og fik en ileostomi i 1993. Maj-Britt har afprøvet og bruge i dag eakin produkter. Læs mere om hendes historie og erfaringer med stomi.

stomi

Mød Kjeld

Kjeld har valgt, at være åben om sin stomi og er lige så aktiv som han altid har været, men erkender, at uden sin kones hjælp og støtte var han ilde stedt. Læs mere om Kjelds liv med stomi og brug af eakins produkter.

Behov for mere viden

Stomiforeningen COPA – www.copa.dk
Colitis/Chrohn foreningens hjemmeside – www.ccf.dk
Stomiguiden – www.stomiguiden.dk
Kræftens Bekæmpelses hjemmeside – www.cancer.dk

stomi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Focuscares nyhedsbrev er til dig som har brug for viden om stomi- og sårpleje og som gerne vil holdes opdateret om nyheder.

Uanset om du er nyopereret eller har været stomiopereret længe eller du er sundhedfaglig person.

Vi lover dig, at vi ikke sender mange nyhedsbreve- kun ca.6-10 stk. på årsbasis med relevant indhold.

God fornøjelse med vores hjemmeside.

Ring eller skriv endelig hvis du har spørgsmål eller ønsker gratis vareprøver.

Professionel / Bruger

Tak for din tilmelding