Mød Kjeld

Kjelds historie med stomiliv

Stomi…og hvad så? Stomi er ingen hindring for et aktivt liv!

Focuscares sygeplejerske Pia W. S. Jensen er på besøg i Randers hos Kjeld.

På adressen står en gammel Landrover parkeret med firmalogoet ”Park, Skov og Have”. Skiltet vidner om en erhvervsaktiv herre på 72 år. Indenfor i den hyggelige villa, bliver jeg budt på kaffe og vi får en snak om Kjelds liv før og efter stomioperationen.

Mød Kjeld

Sommeren 2015 skulle vise sig at blive en sommer som Kjeld ikke glemmer. Influenzalignende symptomer og en byld på tarmen gemte på en ubehagelig overraskelse; en kræftknude på tarmen som krævede operation og kemobehandling. Kjeld fik hurtigt lagt en plan og startede kemokur på Tage Hansens Gade i Århus med henblik på, at knuden skulle skrumpe før operationen, som foregik i Århus. Et hårdt og opslidende forløb med komplikationer som Kjeld tænker tilbage på med blandede følelser. Heldigvis er Kjeld nu på den anden side og er erklæret rask.

Forud for sin stomioperation, fik Kjeld en rigtig god vejledning på stomiklinikken på Regionshospitalet i Randers. Han har stor ros til stomisygeplejerske Dorte Volden. Kjeld har valgt, at være åben om sin stomi og er lige så aktiv som han altid har været, men erkender, at uden sin kones hjælp og støtte var han ilde stedt.

Kjeld, som oprindelig stammer fra Sydvest Jylland er udlært automekaniker, men hans evner for at sælge og yde god rådgivning førte ham til et job som bilsælger i Randers. Jobbet blev dog hurtigt skiftet ud med en lang karriere indenfor assurandørbranchen. Som 62 årig gik Kjeld på pension…..for en kort bemærkning!

Naboerne havde tilfældigvis brug for en havemand og det greb hurtigt om sig. Efter 10 år driver Kjeld fortsat eget have-og park firma. Når kalenderen runder 15. Oktober lukker firmaet ned for vinteren og der bliver bedre tid til, at Kjeld kan nå at passe sine andre fritidsaktiviteter.

Fritiden bliver brugt sammen med familie og venner og ikke mindst hans store passion for jagt og hundetræning. Hver dag træner han sine 2 Field Trail Springer Spaniels. De følger ham overalt hvor han går på jagt i Danmark.

Hvilken type stomipose har du valgt, at bruge når du er så aktiv?
Efter operationen fik Kjeld en 2-dels click konveks stomibandage på og fik det indtryk, at det var den løsning der fandtes. Men problemer med at tåle klæberen, rød og kløende hud med infektion til følge, fik Kjeld til at opsøge stomisygeplejersken i Randers. Hun hjalp ham med at behandle den ødelagte hud og finde frem til en ny stomipose. Kjeld blev meget overrasket over hvor mange forskellige poser der fandtes og har undret sig lidt over, at han ikke før var blevet præsenteret for andre løsninger. Klæberen på det nye stomiposesystem tålte han bedre, men han oplevede fortsat en konstant murrende hudkløe som han ind i mellem måtte give efter for…og KLØ! Ind imellem oplevede Kjeld også lækager og har derfor været på udkig efter et nyt hudvenligt 2-dels konveks system.

Da han fik mulighed for at afprøve Eakin Dot 2 dels blød konveks slog han til. Efter et par ugers afprøvning faldt den irriterede hud til ro og hudkløen aftog. Ud over dette, oplevede Kjeld flere positive forandringer sammenlignet med hans gamle system. Pladen føltes meget mere fleksibel og blød, posen var nem at skifte uanset hvor han befandt sig og pladen efterlod ingen klæberester.

Som tilbehør bruger Kjeld fortsat Eakin slims tætningsring og med denne kombination har han fundet en løsning der fungerer perfekt. Stomien er ingen hindring i dagligdagen, uanset om han er til fest, klipper hæk eller traver markerne tynde på jagt.

Mød Kjeld
Mød Kjeld

Kjeld bruger eakin Cohesive tætningsringe

Oplever du lækage? Rød og irriteret hud? Så kan eakin cohesive ringe højst sandsynligt også hjælpe dig…

eakin ringene kan anvendes til alle typer stomi. De modelleres og formes til lige netop din stomi, enten den er rund, oval, ”skæv” og uanset hvilken størrelse (diameter i mm).

Gå til eakin Cohesive tætningsringe →

Mød Kjeld

Kjeld bruger 2-dels convex plader

Eakin dot blød convex plade er designet med tanke på blødhed og en god komfort til dig der har brug for hjælp til at løfte stomien frem, ved  f.eks. tilbagetrukken stomi, flush stomi eller ved ujævnheder omkring stomien.

Eakin dot 2-dels blød convex plade klæber hurtigt og sikkert og har lang bæretid. Skinsmart klæberen er meget hudvenlig og let at fjerne.

Gå til 2-dels convex plader →

Mød Kjeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Focuscares nyhedsbrev er til dig som har brug for viden om stomi- og sårpleje og som gerne vil holdes opdateret om nyheder.

Uanset om du er nyopereret eller har været stomiopereret længe eller du er sundhedfaglig person.

Vi lover dig, at vi ikke sender mange nyhedsbreve- kun ca.6-10 stk. på årsbasis med relevant indhold.

God fornøjelse med vores hjemmeside.

Ring eller skriv endelig hvis du har spørgsmål eller ønsker gratis vareprøver.

Professionel / Bruger

Tak for din tilmelding