Mød Jytte

eakin dot ® 2-dels convex

Læs Jyttes erfaring med eakin dot ® 2-dels stomiposesystem og hvad det har betydet for hende at skifte til det produkt.

I starten af corona-tiden sidste år fik jeg rigtig tid til at tænke over, at der måtte ske nogle ændringer angående mit stomisystem, for det havde ikke fungeret ordentligt i lang tid. Efter mange år med stomi bliver det blot en vane, med de hjælpemidler, man har, og med alderen bliver det uoverskueligt med større ændringer.

Der gik alt for lang tid, før jeg endeligt besluttede, at nu skulle der ske noget, men netop på det tidspunkt med Covid-19 var det vanskeligt.

Mød Jytte

Jeg kender andre med stomi og fik via dem kendskab til eakin-produkterne, så jeg tog telefonen og ringede importøren op. Firmaet Focuscare skaffede kontakt til en af deres sygeplejersker, som bor tæt ved mit sommerhus. Der tog jeg over og fik – med behørig corona-afstand – en fantastisk god vejledning gennem vinduet. Jeg havde i forvejen sendt billeder af stomien, så der var lidt at tage udgangspunkt i. Sygeplejersken har arbejdet mange år med stomi og havde kort forinden været på efteruddannelse, så hun ud fra disse fotos kunne vurdere hudens tilstand og granulomernes indflydelse på de problemer jeg oplevede. Jeg fik også prøver med hjem, som jeg startede op på. Stomiambulatoriet på det hospital, hvor jeg hører til, var lukket for fremmøde, så dem sendte jeg også fotos til. 

Godt der findes et stomiprodukt, som jeg kan tåle efter at have prøvet alt fra gummiposer til 5 forskellige stomiposer. Jeg skal lige fortælle, at jeg har haft ileostomi siden jeg var 15 år i 1964.

De sidste 3-4 år har jeg levet med en plade, der lækkede – især om natten – så jeg lå med våd-liggeunderlag og havde longet om maven og dermed også megen skift og vask af tøj!

En vigtig del af mine problemer skyldtes, at jeg ikke havde fået tilpasset hullet i stomipladen, til de ændringer, der kommer med tiden. Pladens slid mod kanten af stomien havde medført udvikling af nogle små udvækster (godartede granulomer), som jeg stadig bliver behandlet for.

Det er nødvendigt at vide, hvilken form og størrelse din stomi har. Derfor kontaktede jeg stomisygeplejerskerne på det hospital, jeg hører til. Det er dem, der vejleder om materialerne og metoden til påsætning, og de skal også søge bevilling til hjælpemidlerne.

Jeg anvender nu den eakin dot bløde convex-plade, som netop tager højde for den forandring, der er sket med min hud og maven efter så mange år med stomi og efter en graviditet og fødsel for 36 år siden. Pladen er formet helt anderledes end alle andre stomi-plader, jeg kender. Der er bløde ”indhak” flere steder i periferien, som gør det muligt at fastgøre pladen på en ujævn overflade.

På pladen er der en lilla ring (min er 80 mm), og under den er der en ”hals”, så ringen kan trækkes lidt op fra pladen, hvilket er en hjælp ved påsætning af posen, som skal ”klikkes” på ringen. Pladen har også to bælteører, som et bælte kan hæftes til. Jeg har prøvet, hvor lang tid pladen kan sidde og det virker bedst for mig at skifte efter 4-5 dage.

Den tømbare pose, som jeg anvender, er den store eakin-pose. Jeg har i mange år til mine tidligere posetyper fået syet specielle stofovertræk, fordi jeg ikke kunne tåle posernes plastmateriale direkte på huden. Disse overtræk har jeg selv måttet betale, da der ikke kunne fås bevilling til dem. Men med eakins poser har jeg ingen problemer med ydermaterialet.

Posen er nærmest formet som en ellipse, hvor der er en slids som kan give mulighed for at kigge ind på posens indhold og se afføringens konsistens. Dette har gavnet mig ved ”tynd mave”. Lukningen i bunden er med velcrolukning, så den er let at åbne for at tømme.

Bagefter kan den bukkes op og hæftes under stoffet, hvor der sidder endnu et stykke velcro. Så generer bunden af posen mig ikke i lysken. På posen er der også 2 bælteærer, hvor mit bælte kan sættes på. Og hvis jeg får sat pladen skævt på, kan jeg i stedet hæfte bæltet på posen. Det er smart.

Det der krævede lidt øvelse var,  at sætte posen på pladens ring. Jeg øvede mig, inden jeg rigtigt startede med at bruge systemet, og trods nedsatte fingerkræfter går det godt, øvelse gør mester 😊

Bæltet er blødt, hudfarvet og behageligt, men fås kun i to længder. Det ene er for kort til mig, og det andet er for langt. Så nu har jeg syet det lange ind, så det passer perfekt.  Der er dog dage, hvor jeg ikke føler, at jeg behøver bæltet. Det er blot blevet en gammel vane, fordi det gamle system lækkede og gjorde mig utryg.

Jeg må indrømme, at jeg er meget imponeret over eakins produkter og hvor meget, der er tænkt over detaljen.

”Det med at prøve at skifte stomiprodukt skulle jeg have gjort for længe længe siden, sikke en lettelse i hverdagen med et godt fungerende system”.

Tak til Jytte for deling af sine positive erfaringer med eakin produkterne.

Vil du høre mere om de produkter, som har hjulpet Jytte til en forbedret livskvalitet, så er du meget velkommen til at kontakte os og få en snak med vores sygeplejersker – ring 49261399.

Mød Jytte

Jytte bruger 2-dels convex plader

Eakin dot blød convex plade er designet med tanke på blødhed og en god komfort til dig der har brug for hjælp til at løfte stomien frem, ved  f.eks. tilbagetrukken stomi, flush stomi eller ved ujævnheder omkring stomien.

Gå til 2-dels convex plader →

Mød Jytte

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Focuscares nyhedsbrev er til dig som har brug for viden om stomi- og sårpleje og som gerne vil holdes opdateret om nyheder.

Uanset om du er nyopereret eller har været stomiopereret længe eller du er sundhedfaglig person.

Vi lover dig, at vi ikke sender mange nyhedsbreve- kun ca.6-10 stk. på årsbasis med relevant indhold.

God fornøjelse med vores hjemmeside.

Ring eller skriv endelig hvis du har spørgsmål eller ønsker gratis vareprøver.

Professionel / Bruger

Tak for din tilmelding