+45 49 26 13 99 info@focuscare.dk

Mød Signe

Februar 2021

 

2020 var på mere end én måde et udfordringens år for 27-årige Signe, gift og mor til Laura på 3,5 år og Kalle på 16 mdr. Signe er lærerstuderende – (Uddannelsen foregår online grundet restriktionerne) og bor på Sydhavsøerne.

 

Colitis Ulcerosa var årsagen til, at Signe blev opereret i 2015 og fik ileostomi, så hun nu er helbredt for sin tarmsygdom.
Kort før jul 2020, blev vi kontaktet af Signe, som gerne ville prøve eakin dot 2-dels blød convex plade . Hun var så træt af daglige lækager, sår omkring stomien, hudkløe med sit tidligere stomisystem, som hun har brugt en del år. Disse udfordringer tærede på humøret, og energi til at være både mor, hustru og studerende. Hun havde svært ved at tænke på hvordan hun skulle kom igennem julen og nytåret med ro på sig selv og kunne hygge med familien.

 

Vi sendte straks prøver på eakin dot 2-dels convex system afsted, så Signe havde til julen over, hvis systemet fungerede godt for hende. Det krydsede vi fingre for. Mellem jul og nytår åbnede vi igen og et opkald til Signe var dagens solstrålehistorie.

 

Signe havde ikke haft en eneste lækage, hendes sår omkring stomien var helet og hudkløen var væk. Signe har generelt en meget sart hud, og hun har derfor i flere år brugt eakin Cohesive ring sammen med sit tidligere system og bruger den stadig, for det fungerer godt sammen med eakin dot convex.

En af Focuscares 2 sygeplejersker Pia Petersen møder i starten af Januar Signe med datteren Laura på skødet på et online videomøde, for at høre Signes historie om livet med stomi.
Det er en glad, smilende, afslappet Signe, som er så taknemlig for, at hun fik taget sig sammen til at prøve et andet stomiprodukt. Og som hun siger:

”Jeg elsker systemet og vil gerne dele mine erfaringer, der er sikkert andre med stomi, som har de samme udfordringer, som jeg havde. At finde det stomiprodukt, som fungerer så godt for mig, har givet mit humør et pift – selv min datter Laura på 3,5 år har sagt: Mor du er gladere 😊 og ja, nu føler jeg mig igen som en normal 27-årig .Jeg skifter convexpladen hver 2 dag og posen x 2 dgl. Det er en god rytme for mig- og bedst af det hele er at jeg nu ikke mere har daglige lækager, sår omkring stomien og den irriterende hudkløe”.

Familien er i fritiden spejdere, og børnene har allerede været med på spejderlejr (før corona) og det er et dejligt fællesskab med gode oplevelser i naturen.

 

Signe har altid været åben om, at hun har stomi- det ved alle. Og det gør livet meget lettere, når man er åben og fortæller andre om det.
Mens Signe var gravid med sin datter var hun bl.a. med i Aftenshowet, og fortalte sin historie. Det er med til at bryde tabuer.

Vi siger mange tak til Signe for at ville dele sin historie, og håber at det kan inspirere andre til at overveje at skifte stomiprodukt, hvis de har lignende problemer, som Signe oplevede.

Signe siger selv : ”Det skulle jeg have gjort for længe siden”

 

Focuscare Februar 2021

“Jeg dyrker fitness og jogger i fritiden. Både plade og pose er gode og jeg følte mig tryg med dem på.”

– eakin dot bruger

1